sr   gb  

Honda Project 2&4, een nieuwe vorm van mobiliteit

honda-project-2and4-275575-1024-960x400

Honda was al maanden bezig met een spannend nieuw concept, het zogenaamde ‘Project 2&4’. Inmiddels heeft Honda meer informatie gegeven over het project: het is een soort skelter die het beste van een auto en motorfiets combineert!

In augustus 2014 gaf Honda een teaser vrij, waarvan niemand zeker wist of het om een auto of motorfiets ging. Het bedrijf vertelde dat het werkte aan een nieuw project.

De foto die in de teaser vrijgegeven werd was het winnende concept van een interne ontwerp wedstrijd bij Honda, om designers na te laten denken over nieuwe vormen van mobiliteit. De Project 2&4 is een kruising van een motorfiets en een auto en ziet eruit als een luxe, snelle skelter.

De Project 2&4 heeft de 999cc racemotor van een Honda motorfiets. Dit motorblok is geschikt gemaakt voor gebruik op de openbare weg en levert 215 pk bij 13.000 toeren. Het maximale koppel is 118 Nm. De motor is gekoppeld aan een zestraps automatische versnellingsbak. In een lichtgewicht autootje moet die motor spectaculaire prestaties kunnen leveren, maar Honda houdt de cijfers nog even onder de pet.

De auto is iets meer dan 3 meter lang, 1,82 meter breed en minder dan een meter hoog. De open cockpit en ‘zwevende stoelen’ geven de inzittenden de vrijheid van een motorfiets, maar de vier wielen zorgen tegelijkertijd voor de stabiliteit en wendbaarheid van een auto.

Honda heeft geen productieplannen voor de Project 2&4, maar dit studiemodel kan wel een opening zijn voor het merk om te kijken naar nieuwe ‘tussenvormen’ van mobiliteit.